Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Indvielse af FAM Esbjerg

Ved indvielsen overdrog sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) og regionsrådsformand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V) nøglen til FAM og fremtiden til hospitalsledelsen på Sydvestjysk Sygehus.
FAM i Esbjerg indviet

17-05-2016 | Af Sanne Safarkhanlou

På Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg er der bygget om og ud, og fredag blev den nye Fælles Akutmodtagelse indviet. Alle centrale funktioner knyttet til den akutte patient er samlet her under ét tag.

Flere års planlægning og ombygning kulminerede, da omkring 160 gæster og medarbejdere fredag indviede den Fælles Akutmodtagelse, FAM, på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

Indvielsen markerer et skifte i hele tilgangen til patienten, og det var præcis hvad regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fremhævede i sin tale. Hun sagde:

"Etableringen af FAM repræsenterer en fundamentalt anderledes måde at drive et sygehus på. Den nye FAM  markerer også en overgang til fremtidens måde at modtage og behandle akutte patienter på. Det er et kulturprojekt, som er rigtigt godt på vej her på Sydvestjysk Sygehus: Patienten i centrum for fagligt sammenhængende patientforløb med bedre kvalitet, højere sikkerhed og mindre ventetid.”

Sundheds- og ældreminister  Sophie Løhde (V) deltog også i indvielsen, hvor hun roste det nye byggeri:

”Jeg vil mene, at jeres nye akutmodtagelse er state of the art. I har med jeres vestjyske vilje og gå-på-mod etableret en imponerende bygning og nogle fysiske rammer til glæde for alle regionens borgere. Hvor der er fokus på at fjerne ventetid, som ikke er fagligt begrundet.”

Alle akutte funktioner under samme tag

På FAM er alle centrale funktioner knyttet til den akutte patient samlet under ét tag, så specialisterne hurtigt kan komme til patienten - og ikke omvendt.  Det er også derfor, at alle patienter har egen stue, så specialisterne kan samles om sengen – og der er plads til uforstyrrede samtaler og behandling på stuen.

Tanken er, at størstedelen af de akutte patienter bliver diagnosticeret, behandlet og udskrevet direkte fra FAM inden for 24-48 timer, så de hurtigt kan komme hjem til egne trygge rammer. 

På den måde udgør FAM en af hjørnestenene i et sundhedsvæsen, der er til for patienten. Et sundhedsvæsen, der tager udgangspunkt i dialog, kvalitet, lighed og sammenhængende forløb.  Et sundhedsvæsen, der indretter sig efter patientens behov.

Det var også centralt, da Poul-Erik Svendsens, (S), holdt tale. Han er formand for regionens sundhedsudvalg:

”På kort sigt er det vigtigt, at FAM er så fleksibelt indrettet og organiseret, at afdelingen kan håndtere for eksempel spidsbelastninger, både i løbet af døgnet og året. På lang sigt skal det i takt med udvikling af ny teknologi og nye arbejdsgange være muligt let at ændre for eksempel lokalestørrelsen og funktioner. På den måde har man sikret, at Fælles Akutmodtagelsen her på Sydvestjysk Sygehus er rustet til at sætte patienten først og levere en højt kvalificeret og nærværende behandling nu og i fremtiden.”

Finansieret af Region Syddanmark

FAM i Esbjerg har været i drift i et stykke tid, men er først nu helt færdigudbygget.

I modsætning til sygehusbyggerierne i Aabenraa, Kolding og Odense er det Region Syddanmark, der finansierer etableringen af FAM i Esbjerg og den øvrige om- og udbygning af Sydvestjysk Sygehus Esbjerg til akutsygehus. Det koster omkring 730 millioner kroner i alt.
 


Siden er sidst opdateret 17-05-2016
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring