Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Vejle Sygehus er blevet en etage bedre

Indvielse af B-bygningen på Vejle Sygehus - 450 px - Foto: Charlotte Dahl

Regionsrådsformand Stephanie Lose og regionsrådsmedlem Poul Erik Svendsen klipper snoren over til den nye etage på B-bygningen på Vejle Sygehus. Foto: Charlotte Dahl
Vejle Sygehus er blevet en etage bedre

21-05-2015 | Af Trine Vu

En ny etage på B-bygningen på Vejle Sygehus blev 20. juni officielt indviet med taler, snoreklip og kirsebær. Tilbygningen samler fire specialer i et fælles ambulatorium og giver samtidig patienterne ro og udsigt.

I venteområdet lukker et par store panoramavinduer Vejle Sygehus op mod byen, og udsigten fra den nyetablerede femtesal er i sig selv skøn medicin for de patienter, der fremover skal have sin gang i de nye lokaler i B-bygningen på sygehuset.

Men de nye lokaler er ikke kun ren udsigt.

Byggeri med mulighed for samarbejde på tværs

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) lagde i sin tale blandt andet vægt på, hvordan byggeriet giver mulighed for et bedre samarbejde:

- Det er udtryk for nytænkning, at I nu samler fire specialer i et fælles ambulatorium. Indretningen skaber grundlag for et godt fagligt miljø og understøtter samarbejde på tværs – noget, der er stor efterspørgsel på i sundhedsvæsenet for tiden. Vejle Sygehus er allerede kendt som et kræftsygehus i særklasse, blandt andet er det for nylig som det første danske sygehus blevet akkrediteret som kræftsygehus af OECI. Den nye tilbygning vil fremme kræftbehandlingen på Vejle Sygehus yderligere – og det er dejligt at se, at det er patienterne, man har tænkt på her.

De fire afdelinger på den nye etage er Nuklearmedicinsk, Organ- og Plastikkirurgisk Afdeling samt Mamma-ambulatoriet, mammografi og Urologisk Afdeling, der i dag ligger på Fredericia Sygehus, men flytter ind sidst på året.

Ro til patienterne

Hvordan der blandt andet er tænkt på patienterne i indretningen af den nye etage, fortæller chefkonsulent og projektleder Erik Hansen fra Teknisk Afdeling på Vejle Sygehus. Han stod også for rundvisningen af dagens gæster.

- Etagen er indrettet sådan, at patienternes område og det faglige personales område er adskilt, og pointen er, at der bliver mere roligt dér, hvor patienterne opholder sig, fordi der ikke vil være en masse travle læger og sygeplejersker, der løber rundt her – det gør de omme på den anden side, fortæller Erik Hansen og peger på en stribe lokaler, der ligger som en slags skillevæg midt i rummet og har døre til begge sider. 

De nye lokaler er i øvrigt generelt indrettet med store vinduespartier, glasvægge og beklædninger af træ i stedet for de traditionelle hvide sygehusvægge.

Tilbygningen afspejler en succes

Netop nytænkningen fik rosende ord med på vejen af formand for Sundhedsudvalget i Region Syddanmark Poul Erik Svendsen (S):

- Vejle Sygehus er fremtidens sygehus. I er blandt andet kendt for opfindelsen af pakkeforløbene og for jeres meget tilfredse patienter og behovet for at bygge ud afspejler en succes.

Mere byggeri i horisonten

Stephanie Lose mener da heller ikke, at det er sidste gang, at der bliver bygget til på sygehuset i Vejle:

- Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi står her med en ny tilbygning. Der er faktisk plads til en etage mere, sagde hun og ønskede både medarbejdere og patienter tillykke med B150, som den nye ca. 1400 kvadratmeter store etage er døbt.
 


Siden er sidst opdateret 21-06-2016
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring