Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2016pilSeptember 2016pilFørste spadestik til ambulant og samlet lokalpsykiatri i Odense
Første spadestik på lokalpsykiatrien i Odense

Første spadestik til Lokalpsykiatri Odense tages af psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen, mandag 12. september 2016. Rådmand i Odense Kommune Jane Jegind står klar til at tage spadestik to. Tekst og foto: Hanne Kopp
Første spadestik til ambulant og samlet lokalpsykiatri i Odense

13-09-2016 | Af Hanne Hopp

Odense får Syddanmarks største lokalpsykiatri, og 12. september tog Thies Mathiasen første spadestik til byggeriet.

Morgensolen havde varmet byggepladsen godt op, da gæsterne begyndte at møde frem lidt i ti, mandag 12. september 2016. Teltet var rejst, og dagen var kommet, hvor Psykiatrien i Region Syddanmark kunne holde første spadestik på Lokalpsykiatri Odense.

Den nye lokalpsykiatri bliver regionens største og bliver et hus, der samler al ambulant psykiatrisk behandling i Odense, som i dag er fordelt på fire matrikler. Huset vil dermed skabe én fælles indgang for fynske borgere.

- Jeg håber og tror på, at vi med den nye lokalpsykiatri her i Odense kan sætte endnu mere fokus på det, der handler om rehabilitering. Netop fordi lokalpsykiatrien er tæt på borgerne, og fordi vi får et hus, der bliver åbent - med lyse rum og god indretning. Så mulighederne for nærhed, forebyggelse og tidlig indsats bliver endnu bedre, sagde psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen fra Region Syddanmark, inden han tog det første spadestik.  

Huset vil få betydning for mange borgere i en tid, hvor flere og flere rammes af en psykiatrisk lidelse.

Som rådmand ved Odense Kommune, Jane Jegind (V), understregede:

- Derfor er det netop godt, at huset får en synlig og central placering i Odense. Psykiatrisk sygdom er ofte tabubelagt, men det er ikke noget, der skal gemmes væk.

Rådmanden ser desuden frem til et mere tæt og glidende samarbejde mellem region og kommune, og så er hun positiv omkring udviklingen af Odense Havn, der går fra tomt område til et sted med mennesker og liv.

Til glæde for borgere og medarbejdere

Det er HANS JØRGENSEN & SØN entreprenører A/S, der skal sørge for, at huset står klar på byggegrunden tæt ved Odense Havn i 2018.

- Det er en stor dag for Odense, og vi er som entreprenører glade for, at vi kan være med til at præge den positive udvikling af havnen. Vi ser også frem til at kunne skabe et spændende hus, der vil være til stor glæde for dem, der skal arbejde i huset og de borgere, der skal behandles her. Vi lover også, at vi vil aflevere huset til tiden og i den kvalitet, vi har aftalt, sagde koncerndirektør Claus Larsen, HANS JØRGENSEN & SØN entreprenører A/S.

Huset bliver 5.200 kvadratmeter og vil efter planen stå færdig i 2018.
Fakta

Lokalpsykiatri Odense bliver Region Syddanmarks største lokalpsykiatri på omkring 5.200 kvadratmeter. Den skal samle flere regionale funktioner, som i dag ligger spredt i Odense by samt huse psykiatrisygehusets afdeling for traume- og torturoverlevere (ATT).

Huset vil være beliggende på Toldbodgade 41 tæt på havnen. Lokalpsykiatri Odense bliver et fire etager højt hus, som er udformet i en vifte med tre ”arme”, som udgør husets funktioner. Huset er karakteriseret af åbenhed, lyse rum og god indretning til lokalpsykiatrifunktionen.


HANS JØRGENSEN & SØN Entreprenører A/S er totalentreprenør på byggeriet, og arbejder sammen med KPF Arkitekter samt Rambøll om projektet. Anlægsbevilling: 76 mio. kr.


I Lokalpsykiatri Odense skal der blandt andet være akutfunktion, psykosefunktion, ældrepsykiatri, selvmordsforebyggelse, behandling af krigsveteraner, traume- og torturoverlevere samt PsykInfo.


Der bliver omkring 170 medarbejdere i huset, og man regner med, at der vil være omkring 200 daglige brugere, der vil komme og gå i det nye hus – ca. 4500 patienter om året.


Lokalpsykiatri Odense er den 12. lokalpsykiatri i Region Syddanmark. 


Lokalpsykiatrien er – foruden ATT - en del af Psykiatrisk Afdeling Odense, som 1. oktober i år fejrer 50 års jubilæum.


Siden er sidst opdateret 11-06-2020
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring