Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2017pilSeptember 2017pilVigtig underskrift sikrer markant bedre behandling til syddanske diabetespatienter
Steno-gruppe

Regionsdirektør Jane Kraglund (t.v.), formand for innovationsudvalget Karsten Uno Petersen (S), regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden Birgitte Nauntofte ved receptionen i dag. Foto: Anders Christensen.
Vigtig underskrift sikrer markant bedre behandling til syddanske diabetespatienter

29-09-2017 | Af Carsten Bruun

Region Syddanmark og Novo Nordisk Fonden havde i dag inviteret til reception, i anledning af, at Steno Diabetes Center Odense bliver en del af Nyt OUH.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden, Birgitte Nauntofte, satte i dag deres underskrift på den aftale, der skal virkeliggøre Steno Diabetes Center Odense som en del af det nye universitetshospital i Odense – Nyt OUH.

En del af aftalen er en donation på 1,4 mia. kr., fra Novo Nordisk Fonden til Region Syddanmark til at virkeliggøre centret, der bliver et af Nordeuropas største og mest moderne diabetescentre.

Underskrifterne blev sat ved en reception med flere end 75 deltagere på Odense Universitetshospital sidst på formiddagen i dag.

Stor tak til Novo Nordisk Fonden

I sin tale til deltagerne sagde regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose (V):

- Med Steno Diabetes Center Odense har Region Syddanmark nået målet om at blive foregangsregion på diabetesområdet – både nationalt og internationalt. Vi er allerede rigtig dygtige, men centret skal være med til at gøre os endnu bedre til at forebygge og behandle diabetes. Jeg har sagt det før, og i dette tilfælde gentager jeg gerne mig selv: Det er virkelig en flot donation. Og på vegne af Region Syddanmark vil jeg gerne sige et stort ”tak” til Novo Nordisk Fonden. Der er sket meget i dette projekt, siden vi første gang mødtes på mit kontor for to år siden.

Administrerende direktør i Novo Nordisk Fonden, Birgitte Nauntofte, sagde:
- Med aftalen om Steno Diabetes Center Odense er vi enige om at tage på en lang og interessant rejse sammen, det sætter Region Syddanmark i stand til at tilbyde verdens bedste behandling til de syddanske diabetespatienter.

Birgitte Nauntofte fortalte også historien om den fynske landmandsdatter Marie Krogh, som samen med sin mand August Krogh fik insulinen til Danmark, da Marie selv blev ramt af diabetes. Det blev startskuddet på det erhvervseventyr, som nu er blevet til Novo Nordisk.

Får særlig fokus på diabetes 2

Steno Diabetes Center Odense bliver et af fem store diabetescentre i Danmark, som alle bliver etableret med støtte fra Novo Nordisk Fonden. Centret i Odense får som særlig opgave at arbejde med forskning og udvikling af diabetes 2-behandling.

I sin tale kom formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S), ind på den betydning, det nye center vil få for erhvervslivet:

- Som formand for innovationsudvalget ser jeg derudover meget positivt på, at diabetescentret i Odense viderefører en stolt tradition fra Region Syddanmark: Nemlig traditionen for et tæt samarbejde om innovation mellem os som offentlig institution og private organisationer. For der ligger en stor faglig viden og erfaring på sygehusene og i sundhedsvæsnet. Den viden kan erhvervslivet bruge til at udvikle produkter, som kan være til gavn for patienterne, men som også har potentiale tilfor at blive en kommerciel succes – både nationalt og internationalt.

Betragteligt løft af diabetesbehandlingen

Diabetespatient John Arne Sørensen, der har siddet med i forskellige arbejdsgrupper omkring det nye center, sluttede talerækken af ved receptionen i dag:

- Når man læser i den drejebog, der er udarbejdet for etableringen af Steno Diabetes Center Odense, må man som diabetespatient knibe sig i armen og spørge sig selv: Drømmer jeg, eller er jeg vågen? Hvis planerne bliver realiseret, vil centret betyde et betragteligt løft af behandlingen af syddanske diabetespatienter. Stort tillykke til os alle sammen i dag.

 


Siden er sidst opdateret 02-10-2017
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring