
Aktiv Patientstøtte er et midlertidigt tilbud om telefonstøtte til patienter med flere kroniske sygdomme eller andre komplekse behandlings- eller plejebehov. Målet med Aktiv Patientstøtte er, at man som patient med kroniske lidelser opnår højere livskvalitet og færre akutte indlæggelser. Patienter udvælges til at deltage i projektet.
Aktiv Patientstøtte er et midlertidigt tilbud om telefonstøtte til patienter med flere kroniske sygdomme eller andre komplekse behandlings- eller plejebehov. Som patient i Aktiv Patientstøtte får man tilknyttet en fast sygeplejerske, som er uddannet i coachende samtale over telefonen.
Aktiv Patientstøtte er ikke behandling, men et coachende og rådgivende supplement til den eksisterende behandling.
Målet med Aktiv Patientstøtte er, at man som patient med kroniske lidelser opnår højere livskvalitet og færre akutte indlæggelser. Sygeplejersken understøtter patienten telefonisk i at tage ansvar for sit liv med sygdom og finde rundt i de eksisterende sundhedstilbud og sociale/kulturelle tilbud. Det kan være alt fra aftaler hos praktiserende læge, kommunen, hospitalet til andre tilbud i lokalområdet som patientforeninger, idrætsforeninger, biblioteker mv.
Man kan ikke tilmelde sig til Aktiv Patientstøtte. Udvælgelsen af patienter sker ud fra en statistisk model over diagnoser og data om brug af sundhedsydelser hidtil. Hvis Aktiv Patientstøtte er relevant, får man et brev med en invitation til et indledende fysisk møde. Herefter aftaler man med den sygeplejerske, der tilknyttes, hvornår han/hun skal ringe. Telefonaftalerne tilpasses til patientens behov.
Odense Universitetshospital eablerede i august 2017 et call center, som dækker den østlige del af Region Syddanmark. I starten af 2018 vil der på Kolding Sygehus blive etableret en tilsvarende funktion for den vestlige del af regionen.
Læs mere om Aktiv Patientstøtte på projekthjemmesiden
Siden er sidst opdateret 20-09-2019.
Kontakt Sundhed
Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring