Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilArtikelarkivpilNyheder 2018pilApril 2018pilFrivillige EN AF OS-ambassadører løb med årets frivillighedspris
Vindere af Frivillighedsprisen 2018

Vindere af Frivillighedsprisen 2018 og de øvrige nominerede.
Frivillige EN AF OS-ambassadører løb med årets frivillighedspris

25-04-2018 | Af Jane Birch Larsen

Hovedprisen gik til de frivillige EN AF OS-ambassadører i Psykiatrien, da Region Syddanmark uddelte Frivillighedsprisen 25. april 2018. Men der var også priser til en gruppe sygeplejersker på OUH, som i deres fritid hjælper pårørende igennem et donationsforløb, og til lægesekretær Kirsten Pedersen, som hækler trøstemus til børn på skadestuen i Kolding.

Flere end 100 frivillige, ansatte i Region Syddanmark og medlemmer af regionsrådet var mødt op til uddeling af Region Syddanmarks Frivillighedspris på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa 25. april.

Vinderne af årets frivillighedspris blev kåret, men dagen var også en hyldest til alle de andre frivillige, som hver dag yder en kæmpe indsats på regionens sygehuse og institutioner, på hospices samt i den præhospitale indsats som akuthjælpere.

EN AF OS-ambassadører bryder tabuer og fordomme

Hovedprisen gik til de cirka 85 syddanske frivillige EN AF OS-ambassadørerne i PsykInfo i Region Syddanmark. Ambassadørerne tager blandt andet ud på arbejdspladser, skoler og uddannelsessteder for at fortælle om deres personlige erfaringer med psykisk sygdom og om, hvordan de er kommet sig.

Med prisen følger 50.000 kroner til Psykinfo, som skal bruges på at udvikle og styrke samarbejdet med EN AF OS-ambassadørerne.

Se video med præsentation af EN AF OS-ambassadørerne:

Hjælp til den svære samtale om organdonation

En udrykningsgruppe under NeuroIntensivt Afsnit på OUH fik også en pris. Gruppen består af 10-12 specialuddannede sygeplejersker, som frivilligt rykker ud til regionens intensivafdelinger både om aftenen, natten og på helligdage for at hjælpe donorer og pårørende igennem et donationsforløb. 10.000 kroner fulgte med prisen, og de går til at udvikle samarbejdet med de frivillige.

Se video med præsentation af udrykningsgruppen:

Trøstemus til de mindste patienter

Den tredje pris gik til lægesekretær Kirsten Pedersen, som arbejder på skadestuen i Kolding. Hun har taget initiativ til at hækle trøstemus til børnene på skadestuen og har de sidste to og et halvt år hæklet flere end tusinde mus i sin fritid.

Se video med præsentation af Kirsten Pedersen:

De øvrige nominerede

Ud over de tre vindere var yderligere to indsatser nomineret til prisen: Patient- og pårørenderepræsentanter i OUH’s forskningsråd, som er med til at bestemme, hvad der skal forskes i på OUH, og akuthjælpere ved Sommersted Frivillige Brandværn, som rykker ud, når der er brug for akuthjælp i Sommersted og omegn.
Fakta

Regionsrådet vedtog i februar 2015 en frivillighedsstrategi for at styrke mulighederne for, at sygehuse og sociale centre kan inddrage frivillige i hverdagen og for at sikre ordnede og trygge forhold for alle involverede.

Frivillighedsprisen blev indstiftet af regionsrådet i forlængelse af frivillighedsstrategien, og det er nu tredje gang, at regionen uddeler prisen.

En dommerkomité, der blandt andet indeholder repræsentanter for lokale frivilligorganisationer, står bag udvælgelsen af vinderne.

Læse mere om frivillighedsprisen.


Siden er sidst opdateret 25-04-2018
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring