Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Første spadestik til nyt datacenter er taget

I dag blev første spadestik taget til det datacenter, der i fremtiden skal håndtere Region Syddanmarks store mængder af data på blandt andet sygehusene.

Mandag 10. december 2018 tog formand for Anlægs- og innovationsudvalget Karsten Uno Petersen (S) og formand for Digitaliseringsudvalget Mette Bossen Linnet (V) første spadestik til Region Syddanmarks kommende datacenter ved Kolding Sygehus.

Datacenteret bliver basen for et it-miljø med servere, som kan køre alle regionens it-systemer på blandet andet sygehusene, og omkring 60 medarbejdere, entreprenørerne og politikere var mødt frem på byggepladsen, hvor centeret skal stå klar i august 2019.

Grundstenen for patient- og datasikkerheden

Formand for Digitaliseringsudvalget Mette Bossen Linnet understregede i sin tale, at datacenteret er et vigtigt fundament for sundhedspersonalets arbejde og den daglige drift på sygehusene:

- Vores sundhedspersonale er dybt afhængige af, at it-systemerne ikke er nede, når de står med patienters liv i hænderne. IT-systemerne skal være tilgængelige og fungere hele tiden. Det nye datacenter kommer til at have stor betydning for patientsikkerheden, fordi det bliver bygget, så det har et meget højt funktionalitets- og oppetidsniveau, som giver en stabil drift.

Et datacenter til fremtidens krav

I sin tale forklarede formand for Anlægs- og innovationsudvalget Karsten Uno Petersen, hvorfor Region Syddanmark har valgt at nedlægge de to nuværende datacentre i Odense og Esbjerg, for i stedet at opføre ét samlet datacenter i Kolding:

- At bygge et nyt datacenter giver os mulighed for at designe datacentret efter moderne principper. Dét vil have stor betydning for stabiliteten i driften, tilgængeligheden af vores it-systemer og ikke mindst datasikkerheden.

- Det moderne design kommer også til at gøre datacentret mere energieffektivt, hvilket vil betyde, at vi sparer et sted mellem 2,5 og 3 millioner på driften af datacentret – hvert år. Med andre ord betaler investeringen sig selv tilbage på 8-10 år.

 

Mette Bossen Linnet og Karsten Uno tager første spadestik til datacenter Kolding. 10.december 2018

Mette Bossen Linnet og Karsten Uno Petersen tager første spadestik til det nye datacenter.

 

Fakta: Region Syddanmarks nye regionale datacenter

Regionsrådet besluttede at sætte godt 30 mio. kroner af til etableringen af et nyt datacenter i budgettet for 2018.

Da psykiatrien sidste år flyttede fra Kolding til Vejle, er der en ledig plads på matriklen på Kolding sygehus. Derudover er en eksisterende fløj blevet revet ned for at give plads til datacenteret.

Datacenteret kommer til at bestå af en stor hal med to serverrum, som får komplet adskilte forsyninger af strøm, køling og brandslukning.

Grundarealet bliver ca. 600 m2 plus teknikinstallationer, og der bliver fysisk plads til 100 rackskabe.

Det samlede datacenter med tekniske installationer skal stå klar primo august 2019. Når det nye datacenter står klar, flyttes aktiviteterne fra datacentrene i Odense og Esbjerg til Kolding.

 

3D-billede af datacenter Kolding. December 2018

 

Kontaktoplysninger:

Mette Bossen Linnet (V), formand for Digitaliseringsudvalget, Region Syddanmark, mobil 26 18 33 86

Karsten Uno Petersen (S), formand for Anlægs- og innovationsudvalget, Region Syddanmark, mobil 21 63 11 93


Kontaktoplysninger til regionsrådets medlemmer


 
Siden er sidst opdateret 10-12-2018
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring