Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

ambulance

Ny ambulance i Odense og akutbil i Nr. Nebel

16-05-2019 | Af Jacob Wichmann Agerholm

I februar gjorde regionsrådet det tryggere at være syddansker. Det gjorde de med en aftale på det præhospitale område til 9 millioner kroner, som alle partier stod bag. Pengene blev fundet ved driftsoptimeringer i Ambulance Syd. Aftalen styrker den akutte hjælp, som syddanskerne kan få. Nu er de første initiativer i aftalen klar til at blive ført ud i livet – en ny ambulance i Odense og en akutbil i Nr. Nebel i sommermånederne.

Selvom Odense og Nr. Nebel ligger i hver sin del af regionen, så har de alligevel noget tilfælles. Fra 1. juni får begge byer nemlig nye køretøjer med blå blink. I Nr. Nebel skal en ny akutbil køre i sommermånederne, men en ny ambulance skal køre i Odense i dagtimerne. Begge køretøjer er en del af den aftale om styrkelse af det præhospitale område, som regionsrådet indgik i februar.

Egentlig skulle ambulancen først være sat i drift fra 1. oktober, men Ambulance Syd har allerede kunnet skaffe personale til ambulancen fra juni.

Ambulance er også godt nyt for andre områder

Den ekstra ambulance er også godt nyt for andre dele af regionen, mener Mads Skau (V), formand for Præshospitaludvalget i Region Syddanmark:

- I en stor by som Odense bor der mange mennesker, og det betyder også, at de ambulancer, der er, bliver brugt flittigt. Vores beredskab er flydende, og derfor har vi af og til trukket ambulancer fra andre stationer ind til Odense, hvis der har været run på. Det kommer vi til at gøre mindre fremover, og det er selvsagt positivt, fordi vi så har en bredere dækning. 

I dag er der fire ambulancer og én akutlægebil i Odense, ligesom der er to ambulancer i Dalum lidt uden for Odense.

Den nye ambulance er en såkaldt 12-timers ambulance, der kommer til at køre i dagtimerne på hverdage.

Akutbil erstatter ambulance

I Nr. Nebel kommer den nye akutbil til at erstatte den ambulance, der tidligere har holdt i byen i sommermånederne. Ambulancen får nu placering i Ølgod hele året.

Løsningen med en sommerakutbil giver rigtig god mening, mener Mads Skau (V), formand for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark:

- Vi har jo at gøre med et område, hvor befolkningens størrelse varierer enormt meget fra sommer til vinter. Om sommeren er der fyldt med turister, og det betyder gerne, at der også er flere, der potentielt kan få behov for akut hjælp. Det har vi kunnet imødekomme med den her fleksible løsning, hvor beredskabet tilpasser sig årets gang i området.

Akutbilen er bemandet med en paramediciner. Akutbilen kan ikke tage patienter med, men med en paramediciner ombord kan den yde mere avanceret behandling end en ambulance, der ikke i alle tilfælde har en paramediciner med. Når det er nødvendigt, at patienten skal transporteres, bliver der tilkaldt en ambulance. 

Akutbilen i Nr. Nebel får station på Byagervej 4, 6830. 

Aftale sætter samlet mål for responstid

Udover ambulancen og akutbilen indebærer den politiske aftale også, at der blandt andet kommer ny ambulancestation i Kruså/Padborg, en opgradering af dagsambulancen i Brørup til en døgnambulance og flytning fra Brørup til Holsted, og at akutbilen i Varde flyttes til Agerbæk.

Udover ændringerne i beredskabet indebærer aftalen også, at der blandt andet fastsættes et fælles servicemål for hele regionen for, hvor hurtigt ambulancerne skal nå frem, samt at regionen fremover vil have fokus på andet end responstider i arbejdet med at udvikle den sundhedsfaglige kvalitet på det præhospitale område.
 


Siden er sidst opdateret 16-05-2019
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring