Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden
Region SyddanmarkpilPresse og nyhederpilArtiklerpilJanuar 2020pilRegion Syddanmark har ambitiøse nytårsfortsætter
Melsom og Lose

Christoffer Melson (V), der blev valgt ind i Folketinget for første gang ved valget i juni 2019, var en af de mange gæster ved nytårskuren, der fik mulighed for at ønske Stephanie Lose godt nytår. Foto: Louise Vandel.
Region Syddanmark har ambitiøse nytårsfortsætter

13-01-2020 | Af Carsten Bruun

Omkring 125 syddanske beslutningstagere var mødt op, da Region Syddanmark i dag bød det nye år velkommen ved nytårskuren i regionshuset i Vejle.

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) måtte have ekstra godt fat i klokken for at overdøve de mange snaksalige gæster, da hun skulle holde tale ved Region Syddanmarks nytårskur i regionsrådssalen i dag:

- 2020 er året, hvor vi kan lade diskussionen om ”regioner eller ej” fortone sig ude i vintermørket, og i stedet se frem mod de lyse dage med ny energi til at gøre alt, hvad vi kan, for at Syddanmark bliver et endnu mere fantastisk sted at være. Og i 2020 skal vi fortsætte med at vise, at vi tager det store ansvar på os. Vores nytårsforsætter er ambitiøse. At regionernes fremtid blev afklaret med folketingsvalget er ikke en sovepude, men tværtimod en endnu større forpligtelse til at blive ved med at udvikle, forandre og forbedre.

FN´s verdensmål varsler fælles sprog

Et vigtigt budskab for regionsrådsformanden i talen til de mange fremmødte beslutningstagere fra Folketinget, syddanske virksomheder, kommuner og andre samarbejdspartnere, der var mødt op til nytårskuren, var, at de mange ambitioner og mål, som Region Syddanmark har, kun kan nås gennem et ”fælles sprog” og samarbejde med alle involverede parter. Det gælder blandt andet arbejdet med FN´s verdensmål:

- Vores kommende udviklingsstrategi, Fremtidens Syddanmark, er nemlig bygget op omkring verdensmålene, og mange af vores samarbejdspartnere har også taget målene til sig. Det giver på den måde en fælles ramme – og et fælles sprog, som skaber yderligere muligheder for samarbejde på tværs af regionen.

Udsigt til flere praktiserende læger

Det gode samarbejde gik også igen, da regionsrådsformanden takkede de praktiserende læger for godt samarbejde:

- Og ikke alene har vi et godt samarbejde. Overordnet set har vi vel nok den bedste lægedækning i landet. Vi har nogle af de yngste læger, og vores læger har færrest patienter sammenlignet med lægerne i de øvrige regioner. Prognoserne for nyuddannede læger - sammenholdt med læger på vej på pension - ser også positive ud. Og i løbet af de kommende år vil der være uddannet et så stort antal unge almenmedicinere, at de nemt vil kunne dække efterspørgslen på praktiserende læger.

Psykiatriplan giver mulighed for at rykke hurtigt

Stephanie Lose kom også ind på en meget vigtig opgave, som regionsrådet nåede lige inden juleferien – nemlig at få vedtaget den nye psykiatriplan:

- Den nye psykiatriplan skal løse nogle ”her og nu udfordringer” med stort pres på sengene på voksenområdet og i retspsykiatrien. Men også det lange seje træk i forhold til - i endnu højere grad - at sætte patienter og deres pårørende i centrum, bekæmpe ulighed i sundhed og stigende mistrivsel blandt de unge. Med den plan vi lige har vedtaget, er vi klar til at rykke hurtigt og målrettet som noget af det første i år.

Regionsrådsformanden sluttede talen festligt af med nogle ord om genforeningsjubilæet, som hun glæder sig til at deltage i fejringen af:

- Regionsrådet har lagt stor vægt på en festlig fejring af jubilæet med en bred folkelig deltagelse og synlighed i hele regionen, og har støttet en lang række arrangementer. Ved folkefesten den 11. juli 2020 på Dybbøl Banke fejrer vi 100-årsdagen for genforeningen i et fælles værtskab mellem kommune, region og stat - med deltagelse fra kongehuset, regeringen, mindretallene og officielle repræsentanter fra andre lande.

Godt nytår!


Siden er sidst opdateret 13-01-2020
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring